Over ons

Een klein stukje geschiedenis

Op 1 juni 1981 is Knuiman Tuinplanten opgericht door Ben en Joke Knuiman. Een kleinschalige vollegrondskwekerij met een bescheiden verkoop gedeelte buiten. In 2019 zijn zij na bijna 40 jaar en op bijna 80 jarige leeftijd uitgetreden in de zaak.

Hun zoon Bas is na zijn opleiding in het groen op de kwekerij gaan werken en is in de jaren 90 samen met zijn ouders de kwekerij en het tuincentrum gaan draaien.

Ongeveer 20 jaar geleden zijn de hoge winkelkassen geplaatst en een aantal jaren later zijn de lagere winkelkassen als uitbreiding hierop toegevoegd. Een aantal jaren geleden hebben wij het containerveld voor de bomenverkoop laten bouwen voor de verkoop.

En waar wij ooit met 1 stukje grond bij de zaak begonnen zijn met kweken hebben wij nu diverse kavels in de nabije omgeving van ons bedrijf waarop wij kweken.

In 2019 heeft Anita, de vrouw van Bas, besloten om haar baan in de IT op te geven om samen met Bas de toekomst in te gaan met Knuiman Tuinplanten. Vanaf 1 januari 2020 zijn Bas en Anita samen eigenaar van Knuiman Tuinplanten.

Tuincentrum

In ons tuincentrum hebben wij een breed assortiment aan tuinplanten. Daarnaast hebben wij ook diverse soorten grond, bodemverbeteraars, bemesting en een mooi assortiment aan buiten potterie.

Bij ons winkelen gaat net even anders … wij hebben namelijk geen winkelwagens maar kruiwagens om al uw planten te verzamelen!

De winkel is ruim opgezet en er is voldoende parkeergelegenheid.

Wij en onze medewerkers helpen u graag met het uitzoeken van uw tuinplanten en het geven van advies. 

Kwekerij

Wij houden ons op de kwekerij vooral bezig met onze planten en alles wat daar bij komt kijken zoals stekken, aanplanten, poten, snoeien, oppotten, schoffelen en rooien. Maar ook onderhoud van het terrein, gebouwen, machines, kassen zijn wij druk mee.

De producten van onze kwekerij gaan naar ons eigen tuincentrum maar ook naar de veiling en tussenhandel.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.